1.. 2.. tricks

1.. 2.. home
1.. 2.. news
1.. 2.. events
1.. 2.. prints
1.. 2.. shots
1.. 2.. tricks
1.. 2.. notes
1.. 2.. about
1.. 2.. contact
 
««««««Tricks»»»»»»

Modlys billeder   Date added: 22-06-2007
Først og fremmest bør du have en modlys blænde, det vil tage de værste sol reflektioner væk fra billedet, medmindre du ønsker at beholde disse reflektioner.
Hvis det er solopgang eller solnedgang, er der ikke så meget at tænke over, bortset fra motivet og så blitzen (kommer om lidt).
Dagslys er dog værre, det vil hurtigt skrige på billedet og alt du står tilbage med er en mørk silhouet, det i sig selv kan også være flot, men hvis det ikke var det du ønskede, skal der lidt mere til :)
Blitz! Aktiver blitzen så den lyser dit motiv op, så vil du få en lidt mere informativ silhout istedet for det sort/hvid agtige billede, kan du stille på blitzens styrke, så giv den et par hakker opad, specielt hvis dit motiv er et stykke fra kameraet.
Kan eller vil du ikke bruge blitzen, skal du til at tænke lidt alternativt, se om du ikke kan tage billedet i en anden vinkel, helst sådanne at selve lyset (solen) ikke kan ses (bag motivet eller lige akkurat udenfor søgerfeltet) og sørg for kun at lave lysmålingen på emnet og sæt blænden et par hakker under det foreslåede, så skulle du gerne få en lidt mere detaljeret silhouet.

VIGTIGT ! Hvis du tager billede af en sol højt på himmelen, så sørg for at indstille kameraet før du sigter mod solen, vær hurtig på aftrækkeren og så væk igen, med søgeren.
Mange digital kameraer kan slet ikke tåle at tage den slags billeder, så husk at læse manualen før du gør det, ellers risikerer du at stå med et ødelagt kamera bagefter.